“Naše političke probleme treba gledati jedanput sa čisto srpskog stanovišta” M. Crnjanski
Fenix - Veliki
Grad Krf
PR TEKST

Ljubav na Krfu sa srpskim pečatom

LJUBAV NA KRFU SA SRPSKIM PEČATOM: Na ulicama starog grada Srbi su uvek rado viđeni gosti

Uz mogućnost najjednostavnije rezervacije iz sopstvenog stana u bilo kom delu sveta, Turistička agencija “Online travel” iz Beograda osmislila je sadržajan program na “ostrvu nade”, nudeći poseban program obilaska srpskih svetinja iz Prvog svetskog rata, sa posebnom ponudom za naše ljude iz rasejanja

Ima li šta lepše od godišnjeg odmora na morskoj obali, koji se ne provodi samo u kupanju, sunčanju i izležavanju, već je takav ugođaj ulepšan dodatnim sadržajem. Upravo to nudi od nedavno beogradska turistička agencija „Online travel“ svojim aranžmanima za Leto 2017, od kojih je odlazak na Krf, grčko ostrvo u Jonskom moru posebno urezano u istorijsko pamćenje Srba, prava prilika da se uz neophodan i toliko željeni odmor tokom desetodnevnog boravka prošire znanja i oplemeni duh.

Ostrvo Vido
MESTO GDE SE OSETI ISTORIJA: Mauzolej na ostrvu Vido

Osećaj koji ostaje večito posle obilaska ostrva Vido i Mauzoleja, autorsko delo ruskog arhitekte Nikolaja Krasnova, u kome su pohranjeni posmrtni ostaci 1231 srpskog vojnika, ili Plave grobnice nad kojom Jonsko more kao da ima drugačiju plavu boju, ili susret sa srdačnim ljudima iz Agios Mateosa u kome su čak tri srpske svetinje iz Velikog rata – Spomenik Drinskog diviziji, spomenik grčkom seljaku Janisu Janulisu i spomen česma iz Prvog svetskog rata u lokalnom maslinjaku – sve to ostavlja nezaboravne uspomene i izuzetan osećaj nacionalnog ponosa na junačko delo predaka.

 TRI KORAKA DO ŽELJENOG ODMORA

Deo te istorije usvojili su i poštuju i Krfljani, pa možete očekivati da vas prilikom susreta u starom gradu Krfu u restoranima i trgovinama domaćini spontano zagrle, ponude da sednete i pokažu ljubav kakvu su i njihovi preci darivali Srbima kada su iznemogli i gladni stigli na ovo srpsko ostrvo spasa.

Mesto iskrcavanja na Krf
OVDE SU SRBI STUPILI NA KRF: Mesto iskrcavanja u Guviji sa Spomen pločom na ta vremena

“Online travel” svojim programom all inclusive u Mesongi na 19 km od grada Krfa sve to spaja u jedno – uživanje sa srpskim pečatom. Zanimljivo je i mnogima i od turističkih poslenika nepoznato da se sam hotel nalazi nadomak varoši Moraitika, gde je tokom Prvog svetskog rata boravila i imala logor armija vojvode Stepe Stepanovića, koja je upravo tu, posle višemesečnog oporavka, zaigrala i “moravac” najavljujući tako potpuni oporavak i povratak za oslobođenje otadžbine.

Druga pogodnost koju retko gde možete naći je najjednostavniji način izbora, planiranja i rezervacije odabranog aražmana, budući da sve završavate iz vašeg stana posredstvom interneta, sa vašeg mobilnog telefona ili računara, bez čekanja redova, maltretiranja po prevozu i bankama, samo sa nekoliko klikova i uz drugarsku i profesionalnu podršku s druge strane u agenciji Online travel. Kada se tome dodaju više nego povoljne cene, o kojima većina nas danas prvenstveno vodi računa, onda neće biti čudno ako organizaciju vašeg putovanja ili godišnji odmor poverite ljudima sa iskustvom dužim od 25 godina u Turističkoj agenciji Online travel.

Spomenik Drinskoj divizijiu
USPOMENA IZ 1916. GODINE: Spomenik Drinskoj diviziji u Agios Mateosu

Razlog više da se odlučite za ovu agenciju je i njihova dvostruka misija u predstavljanju novog koncepta prema svojim klijentima – nastoje da, kao što je nekada u Srbiji postojao porodični lekar, oni budu vaš traveler prijatelj – porodični puni agent, iskreni drugar koji će vam u svakom trenutku organizovati nezaboravan porodični odmor u uslovima kada se za porodicu i najbliže ima sve manje vremena. Po tome se “Online travel razlikuje od svih drugih”.

BRIGA O DIJASPORI

Srpska kuća
NAJBOLJI MUZEJ VAN SRBIJE: Srpska kuća u Ulici Mustaksidu u gradu Krfu

Svojim idejama i aranžmanima “Online travel” nastoji da se približi i srpskoj dijaspora kada stigne u otadžbinu, pa da im uz nezaboravne i srdačne susrete sa najmilijima ponudi i susret sa nepoznatom i uvek provokativnom Srbijom. Starijima to pomaže da se opuste i podsete na stare dane, a mlađariji da ne zaborave jezik i običaje svojih roditelja.

Organizuju putovanja i za manje grupe, čak i porodice od 5-8 osoba sa mogućnošću da vide Pančićev vrh na Kopaoniku, ili retko stanište beloglavog supa u kanjonu reke Uvac u nekadašnjoj Staroj Raškoj, ili da se recimo zadivite prirodnim lepotama Đerdapske klisure i plovite Dunavom tamo gde je on najdublji na svom celokupnom toku.

Oni koji vode računa o tome da im deca u tuđem svetu ne zaborave srpske običaje, tradiciju i ne daj bože jezik, imaju u Online travelu pouzdanog saveznika, jer upravo prilagođeno njima organizuju višednevni obilazak Srbije, sa posebnim akcentom na istorijske spomenike i srednjevekovne manastire, u kojima je sadržana sva naša nacionalna tradicija i kultura.

Krf
OVDE SE OSEĆA LJUBAV NA SVAKOM KORAKU: Panorama Krfa

Gde bi nas odvelo kada bi počeli da nabrajamo šta sve Online travel može da organizuje i ponudi. Zato je najbolje da u tri koraka uradite ono što vam kod drugih traži nekoliko dana: prvo, istražite gde biste i šta biste, ili pozovite iz svog doma da vam agent-prijatelj ponudi nekoliko svojih ideja; drugo, rezervišite i platite, opet nikuda ne izlazeći iz kuće i, na kraju, treće, putujte bez brige i na putovanja koja su osmišljena samo za vas.

I što nije nevažno, po cenama koje su izuzetno niske za ono što za njih dobijate u turističkoj ponudi “Online travela”. Zato, javite im se, pitajte ih, a oni su tu da na svaku vašu želju odgovore u stilu starih dobrih profesionalaca.

 

Najnovije

Soroš i Petreus kontrolišu Srbiju preko SBB i TV N1

Uprkos zakonskoj zabrani distributerima da ujedno budu i proizvođači sadržaja, Srbija je 2014. odustala od toga i N1 TV je počela da radi posle susreta Dejvida Petreusa sa tadašnjim premijerom Vučićem, da bi u martu 2017, kablovski operater SBB uklonio najgledaniji kanal, javnu televiziju RTS1, s prve pozicije u rasporedu kanala

Kolinda rehabilituje ustaštvo

Drago Pilsel, pisac i teolog: “Plenkovićevo oklevanje da zauzme stav prema neoustašama i Kolindin doprinos razmahivanju ksenofobije i ustaštva doveli su do toga da se moramo zapitati kakav je, za Boga miloga, odnos vladajućih prema žrtvama ustaškog terora”

Srpska deca kao belo roblje

Deca su uveliko postala vrlo profitabilan biznis, a sve preko onih koji bi bar deklarativno trebalo da se brinu o njima, među kojima kao saradnici najefikasnijih norveških kompanija za otimanje dece prednjače pojedinci iz resornog Ministarstva i centara za socijalni rad

Konkurs za izdaju Kosova trajno otvoren

Na braniku režima se pojavila gromadna figura Sonje Liht i na izvestan način obeležila jasnu markaciju da ovaj režim ima izrazitu pomoć drugosrbijanske inteligencije kad je reč o Kosovu i Metohiji

Vučić već priznao Kosovo!?

Iako najnovija istraživanja javnog mnjenja pokazuju da je više od 4/5 javnosti protiv nezavisnosti Кosova, predsednik Srbije izjavio je da je zajednički imenitelj dijaloga da se „saglasimo sa nezavisnošću Кosova, ali da je formalno ne priznamo“
Lemon Berry Studio