“Naše političke probleme treba gledati jedanput sa čisto srpskog stanovišta” M. Crnjanski
Lemon Berry Studio
Grad Krf
PR TEKST

Ljubav na Krfu sa srpskim pečatom

LJUBAV NA KRFU SA SRPSKIM PEČATOM: Na ulicama starog grada Srbi su uvek rado viđeni gosti

Uz mogućnost najjednostavnije rezervacije iz sopstvenog stana u bilo kom delu sveta, Turistička agencija “Online travel” iz Beograda osmislila je sadržajan program na “ostrvu nade”, nudeći poseban program obilaska srpskih svetinja iz Prvog svetskog rata, sa posebnom ponudom za naše ljude iz rasejanja

Ima li šta lepše od godišnjeg odmora na morskoj obali, koji se ne provodi samo u kupanju, sunčanju i izležavanju, već je takav ugođaj ulepšan dodatnim sadržajem. Upravo to nudi od nedavno beogradska turistička agencija „Online travel“ svojim aranžmanima za Leto 2017, od kojih je odlazak na Krf, grčko ostrvo u Jonskom moru posebno urezano u istorijsko pamćenje Srba, prava prilika da se uz neophodan i toliko željeni odmor tokom desetodnevnog boravka prošire znanja i oplemeni duh.

Ostrvo Vido
MESTO GDE SE OSETI ISTORIJA: Mauzolej na ostrvu Vido

Osećaj koji ostaje večito posle obilaska ostrva Vido i Mauzoleja, autorsko delo ruskog arhitekte Nikolaja Krasnova, u kome su pohranjeni posmrtni ostaci 1231 srpskog vojnika, ili Plave grobnice nad kojom Jonsko more kao da ima drugačiju plavu boju, ili susret sa srdačnim ljudima iz Agios Mateosa u kome su čak tri srpske svetinje iz Velikog rata – Spomenik Drinskog diviziji, spomenik grčkom seljaku Janisu Janulisu i spomen česma iz Prvog svetskog rata u lokalnom maslinjaku – sve to ostavlja nezaboravne uspomene i izuzetan osećaj nacionalnog ponosa na junačko delo predaka.

 TRI KORAKA DO ŽELJENOG ODMORA

Deo te istorije usvojili su i poštuju i Krfljani, pa možete očekivati da vas prilikom susreta u starom gradu Krfu u restoranima i trgovinama domaćini spontano zagrle, ponude da sednete i pokažu ljubav kakvu su i njihovi preci darivali Srbima kada su iznemogli i gladni stigli na ovo srpsko ostrvo spasa.

Mesto iskrcavanja na Krf
OVDE SU SRBI STUPILI NA KRF: Mesto iskrcavanja u Guviji sa Spomen pločom na ta vremena

“Online travel” svojim programom all inclusive u Mesongi na 19 km od grada Krfa sve to spaja u jedno – uživanje sa srpskim pečatom. Zanimljivo je i mnogima i od turističkih poslenika nepoznato da se sam hotel nalazi nadomak varoši Moraitika, gde je tokom Prvog svetskog rata boravila i imala logor armija vojvode Stepe Stepanovića, koja je upravo tu, posle višemesečnog oporavka, zaigrala i “moravac” najavljujući tako potpuni oporavak i povratak za oslobođenje otadžbine.

Druga pogodnost koju retko gde možete naći je najjednostavniji način izbora, planiranja i rezervacije odabranog aražmana, budući da sve završavate iz vašeg stana posredstvom interneta, sa vašeg mobilnog telefona ili računara, bez čekanja redova, maltretiranja po prevozu i bankama, samo sa nekoliko klikova i uz drugarsku i profesionalnu podršku s druge strane u agenciji Online travel. Kada se tome dodaju više nego povoljne cene, o kojima većina nas danas prvenstveno vodi računa, onda neće biti čudno ako organizaciju vašeg putovanja ili godišnji odmor poverite ljudima sa iskustvom dužim od 25 godina u Turističkoj agenciji Online travel.

Spomenik Drinskoj divizijiu
USPOMENA IZ 1916. GODINE: Spomenik Drinskoj diviziji u Agios Mateosu

Razlog više da se odlučite za ovu agenciju je i njihova dvostruka misija u predstavljanju novog koncepta prema svojim klijentima – nastoje da, kao što je nekada u Srbiji postojao porodični lekar, oni budu vaš traveler prijatelj – porodični puni agent, iskreni drugar koji će vam u svakom trenutku organizovati nezaboravan porodični odmor u uslovima kada se za porodicu i najbliže ima sve manje vremena. Po tome se “Online travel razlikuje od svih drugih”.

BRIGA O DIJASPORI

Srpska kuća
NAJBOLJI MUZEJ VAN SRBIJE: Srpska kuća u Ulici Mustaksidu u gradu Krfu

Svojim idejama i aranžmanima “Online travel” nastoji da se približi i srpskoj dijaspora kada stigne u otadžbinu, pa da im uz nezaboravne i srdačne susrete sa najmilijima ponudi i susret sa nepoznatom i uvek provokativnom Srbijom. Starijima to pomaže da se opuste i podsete na stare dane, a mlađariji da ne zaborave jezik i običaje svojih roditelja.

Organizuju putovanja i za manje grupe, čak i porodice od 5-8 osoba sa mogućnošću da vide Pančićev vrh na Kopaoniku, ili retko stanište beloglavog supa u kanjonu reke Uvac u nekadašnjoj Staroj Raškoj, ili da se recimo zadivite prirodnim lepotama Đerdapske klisure i plovite Dunavom tamo gde je on najdublji na svom celokupnom toku.

Oni koji vode računa o tome da im deca u tuđem svetu ne zaborave srpske običaje, tradiciju i ne daj bože jezik, imaju u Online travelu pouzdanog saveznika, jer upravo prilagođeno njima organizuju višednevni obilazak Srbije, sa posebnim akcentom na istorijske spomenike i srednjevekovne manastire, u kojima je sadržana sva naša nacionalna tradicija i kultura.

Krf
OVDE SE OSEĆA LJUBAV NA SVAKOM KORAKU: Panorama Krfa

Gde bi nas odvelo kada bi počeli da nabrajamo šta sve Online travel može da organizuje i ponudi. Zato je najbolje da u tri koraka uradite ono što vam kod drugih traži nekoliko dana: prvo, istražite gde biste i šta biste, ili pozovite iz svog doma da vam agent-prijatelj ponudi nekoliko svojih ideja; drugo, rezervišite i platite, opet nikuda ne izlazeći iz kuće i, na kraju, treće, putujte bez brige i na putovanja koja su osmišljena samo za vas.

I što nije nevažno, po cenama koje su izuzetno niske za ono što za njih dobijate u turističkoj ponudi “Online travela”. Zato, javite im se, pitajte ih, a oni su tu da na svaku vašu želju odgovore u stilu starih dobrih profesionalaca.

 

Najnovije

Šta se krije iza “podele Kosova”?

Albanci već traže teritoriju juga Srbije, a što se tiče podele, Amerikanci i Albanci, dobivši u svoje ruke stratešku tačku – Sever Кosova – nipošto je neće predati, može se govoriti samo o zauzimanju novih srpskih teritorija, smatra sagovornica portala Evroazija dejli

„Oluja“ u Hrvatskoj još traje

Broj Srba na Kordunu pao je ispod deset odsto, na Baniji ispod 15 odsto, a u ovim regijama je pre „Domovinskog rata“ srpska populacija bila u znatnoj većini, tako da Srbi doživljavaju biološki slom

Sve što ste obećali, slagali ste!

Povod za pismo Momčila Trajkovića iz Čaglavice sa Kosmeta je susret delegacije Srpskog nacionalnog formuma sa Predsednikom Srbije pre šest meseci, posle ubistva Olivera Ivanovića

Nigerijska šema Vučićevog kuma

Lider na polju obnovljivih izvora Eco Energo Group, u suvlasništvu Nikole Petrovića, kuma Aleksandra Vučića, svoj razvoj je započeo preko jedne od firmi Energoprojekta i uz sumnje na prikriveno vlasništvo, zbog čega je Energorpojekt protiv svojih bivših menadžera i radnika podneo krivičnu prijavu za zloupotrebe položaja i pranje novca, koja je kasnije odbačena

General oživeo duše 16.186 rodoljuba

Komandant Кopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović osnovao je u Nišu Muzej Kopnene vojske, izdvojio žrtve sa Paštrika i Košara, zapevao četničku pesmu “Planino, moja planino” na proslavi Dana Kopnene vojske i o tome govori otvoreno i s ljubavlju za Srbiju

Naprednjaci finansiraju Tadićeve i Đilasove

Firma koju je osnovao Nebojša Krstić dobila je od Gradske uprave Beograda 90.000.000 za oglašavanje u novinama, nadovezujući se na posao koji je ista firma za sedam miliona sklopila sa JP “Službenim glasnikom” kojim rukovodi bivša DS-ovka Jelena Trivan, dok je do skoro Skupština grada poslovala sa firmom “Media point” koja se dovodi u vezu sa Draganom Đilasom
Srpski poslovni Almanah - Veliki